VÄLKOMMEN!

Helena heter jag som bloggar här på Luddiss. Jag är en tvåbarnsmamma som på deltid ägnar mig åt mitt stora intresse att designa och skapa för och till barn. Sedan 2012 är Luddiss ett registrerat företag och ni hittar mina produkter på luddiss.se
Här får ni ta del av vad som inspirerar mig i livet och det blir allt från familj, heminredning och såklart en hel del Luddiss.

fredag 29 augusti 2014

Barns säkerhet före allt annat!

Hej!

Nu var det länge sedan det bloggades här på luddiss men idag började jag fundera på en sak som jag känner att jag vill dela med mig av! BARNS SÄKERHET!

Det finns en uppsjö av tjejer (har inte stött på någon kille än) som, precis som jag, har funnit en passion för det här med att sy kläder och prylar till våra små! Många av oss har vårt eget märke, webshop och konton på både instagram och Facebook, några av oss är registrerade företagare och andra har det som en hobbyverksamhet. Egentligen spelar det ingen roll för vi har alla en skyldighet att sy dessa barnprodukter enligt vissa regler och direktiv och till och med lagar. Allt för våra barns säkerhet!

I det här inlägget vill jag speciellt ta upp två saker, CE-märkning och napphållare.

CE-märket innebär att produkten uppfyller de säkerhetskrav som finns. Alla leksaker ska CE-märkas. CE-märkningen betyder inte att leksaken är säkerhetstestad utan att tillverkaren själv säger att leksaken är säker utifrån de direktiv som finns. När jag själv varit i kontakt med bl.a konsumentverket så har jag fått förklarat för mig att alla barnartiklar som barnen kan leka med, alltså även snuttefiltar med pillappar, bumperskydd men pillappar och vissa napphållare också ska CE-märkas.

Napphållare, som är en av Luddiss produkter, är en barnartikel som har speciellt mycket regler för tillverkning. Det finns regler för ringarna man sätter på nappen, spännet man fäster på kläderna, längd och bredd på snöret osv, osv. Alla dessa regler finns nedskrivna i en Europeisk standard för just napphållare. Denna standard är 65 sidor lång, på engelska och kostar en slant. Har man inte köpt standarden på Svenska standard institutet kan man omöjligt veta vilka reglar som gäller för tillverkning. Med detta vill jag bara upplysa alla föräldrar om att vara uppmärksamma när ni köper napphållare och hör med tillverkaren om napphållaren uppfyller kraven i  SS-EN 12586
Nu säger jag inte att alla icke CE-märkta leksaker och napphållare som är tillverkade utan SS-EN 12586 är farliga för våra barn, jag är säker på att alla vi som syr till barn är ytterst försiktiga och noggranna så att ingenting är farligt, däremot så är det många saker man ska ta hänsyn till när man tillverkar t.ex napphållare och leksaker och alla regler och riktlinjer är inte helt självklara om man inte vet dem.

När ni köper en napphållare läs då varningstexten ordentligt, där ska det bl.a stå att man aldrig ska lämna sitt barn sovandes med napphållare, att man aldrig ska förlänga napphållaren (den får vara max 22cm) och att man ska kontrollera napphållaren regelbundet.

Köper ni en napphållare från Luddiss  kan ni vara säkra på att den är tillverkad med massor av kärlek och enligt SS-EN 12586! Dessutom får ni 10% rabatt på en napphållare i webshopen om ni uppger kampanjkod: ssen12586   Erbjudandet gäller t.o.m 30/9-14.

Läs mer i broschyren "Säkra barn, trygga föräldrar"


Ha en härlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar